Pop Up
2014. október 15. írta: SegAn

Pop Up

Réges-régen volt a Városligeti Vidámparkban egy hatalmas fekvő, alvó óriás, akinek a mellkasa ütemesen mozgott. Akkoriban féltem tőle, nem volt egy szívderítő látvány.  Azóta már eltűnt, már kép is alig található róla.

Múlt hétvégén Budapesten hasonló rémség borzolta a kedélyeket. Igaz, hogy csak 10 napig látható, de elsőre furcsa a látvány, mellbevágó és meghökkentő. Nekem egy régi dalfoszlány jutott eszembe róla: "...Csöngess be hozzám jó barát, csak ne álmos hajnalon. A takarómat én ilyenkor a fejemre húúúzom..."

Tehát a Széchenyi István téren a régi szép Gresham palota előtti terecskén ez az álmos jó barát húzza a fejére a takaróját, illetve a gyepszőnyeget.

Hervé Lóránth Ervin Pop up című, ideiglenesen felállított szobrának célja a figyelemfelkeltés, hogy a kortárs szobrászatnak is helye van a köztereken. Az alkotás október 22-ig látható.

Egy 10 perces emlék, amiben visszatért a gyerekkori kép a Vidámparkból, a Gulliver az óriás között mese. A 10. perc végére egészen megkedveltem ezt a morcos hatalmas buksifejűt :)

2.jpg

1_1.jpg

 

8.jpg

15.jpg

14.jpg

A fotók a szerző saját felvételei.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://skylarkfield.blog.hu/api/trackback/id/tr186795061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása