Csokis keksz / Hozzávalók
200 g liszt
80 g cukrozatlan kakaópor
¼ teáskanál (1,25 ml) só
200 g hűtött vaj
100 g porcukor
40 g melaszszerű cukor
3 evőkanál (45 ml) méz
Csokoládé ganache / Hozzávalók
450 g étcsokoládé
125 ml tejszín
Elkészítése
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Keverjük össze krémesre a vajat, cukrot és mézet.
Állítsuk össze a lisztet, kakaót és a sót. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz a vaj keveréket, és jól keverjük össze, hogy egy jól kidolgozott tésztát kapjunk. Csomagoljuk a tésztát folpackba, és tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre.
Az idő eltelte után nyújtsuk ki kb. félcentisre és egy kerek - cakkos szélű kiszúróval - szaggassunk köröket a tésztából. Helyezzük a bélelt sütőlapra, és süssük 8-10 percig. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Csokoládé ganache
Törjük a csokoládét kisebb darabokra, vagy szilánkokra és tegyük egy üvegtálba.
Melegítsük fel a tejszínt, de ne forrjon - akár a mikrohullámú vagy egy kis serpenyőben közepes lángon.
Öntsük a meleg krémet a csokoládét darabokra, és keverjük, hogy beleolvadjon. Tovább keverjük, amíg sima, fényes nem lesz.
Hagyjuk a ganache-t lehűlni, és elkezd megszilárdulni. Amint eléri azt a szintet, hogy kellően szilárd és kenhető,egy gombócnyi ganache-t a kekszre rákenünk és egy másik kekszdarabbal befedjük. Hűtőszekrényben, 30 percen át hűtjük.
Ajánlott légmentesen záródó edényben tárolni.... már ha marad belőle :)