Csokis keksz minden napra
2015. március 02. írta: SegAn

Csokis keksz minden napra

cookie_choc_400x600.jpg

 

Csokis keksz / Hozzávalók

200 g liszt
80 g cukrozatlan kakaópor
¼ teáskanál (1,25 ml) só
200 g hűtött vaj
100 g porcukor
40 g melaszszerű cukor
3 evőkanál (45 ml) méz

Csokoládé ganache / Hozzávalók

450 g étcsokoládé
125 ml tejszín

Elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 180 ° C és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Keverjük össze krémesre a vajat, cukrot és mézet.

Állítsuk össze a lisztet, kakaót és a sót. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz a vaj keveréket, és jól keverjük össze, hogy egy jól kidolgozott tésztát kapjunk. Csomagoljuk a tésztát folpackba, és tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre.

Az idő eltelte után nyújtsuk ki kb. félcentisre és egy kerek - cakkos szélű kiszúróval - szaggassunk köröket a tésztából. Helyezzük a bélelt sütőlapra, és süssük 8-10 percig. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

Csokoládé ganache

Törjük a csokoládét kisebb darabokra, vagy szilánkokra és tegyük egy üvegtálba.
Melegítsük fel a tejszínt, de ne forrjon - akár a mikrohullámú vagy egy kis serpenyőben közepes lángon.
Öntsük a meleg krémet a csokoládét darabokra, és keverjük, hogy beleolvadjon. Tovább keverjük, amíg sima, fényes nem lesz.
Hagyjuk a ganache-t lehűlni, és elkezd megszilárdulni. Amint eléri azt a szintet, hogy kellően szilárd és kenhető,egy gombócnyi ganache-t a kekszre rákenünk és egy másik kekszdarabbal befedjük. Hűtőszekrényben, 30 percen át hűtjük.
Ajánlott légmentesen záródó edényben tárolni.... már ha marad belőle :)

A bejegyzés trackback címe:

https://skylarkfield.blog.hu/api/trackback/id/tr357027001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása