Mézeskalácsot sütni nem is olyan egyszerű. Puha mézeskalácsot meg főleg nem. Kísérletezem minden évben több, kevesebb sikerrel. Idén alaposan utánaolvastam a témának és Rupáner konyha mézeskalácsát találtam a legjobbnak. Bögrés mézes néven található meg az oldalukon. Jó szívvel ajánlom a kipróbálását és nem csak a karácsonyi időszakban, hanem bármikor. Én szeretem a mézeskalács féléket bármikor is, ünnepektől függetlenül.
http://rupanerkonyha.cafeblog.hu/2014/11/17/bogres-mezeskalacs-rogton-puha-rogton-sutheto/
Tehát a sütemény receptje fentebb olvasható, de itt most a forma a lényeg. Még tavasszal rámoltam és akkor szedtem össze az összes kiszúró formát egy nagy műanyag dobozba és alaposan eltettem. Most karácsony előtt törtem a fejem, hogy merre induljak, hol keressem? De nagy hangulatom nem volt, hogy felforgassam a lakást, ezért mást találtam ki.
Gombozzunk. Forma nem kell, elég két pohár lényeg, hogy az egyiknek szűkebb legyen a szája. Én például egy Pepco-s kicsi sótartó alját is kipróbáltam, más formája lett a gomboknak. Mivel én mézeskalács gombokat csináltam. A közepét vastag szívószállal lyukasztottam ki, hogy fel tudjam majd fűzni. Vagy akár felvarrni :-)))
Egész évben ehető, ajándékozható. Celofánba csomagolva, vagy akár egy fémdobozt megtöltve vele kiváló meglepetés.
Erre varrjál gombot ! :-))
Sütés előtt