A Múzeum
2014. október 09. írta: SegAn

A Múzeum

Szeretem a múzeumokat, de számomra ez a hely A Múzeum! Miért is pont ez? Az első benyomás sokat számít. Kívülről a British Museum is olyan mint a többi, hatalmas oszlopok, monumentális épület. De ahogy belépsz, és a sugárzó hófehér tér és a föléd boruló üvegtető fogad, no ehhez foghatót keveset tudok. Igen, igen, a Louvre is nagy hatással volt rám, meg az amszterdami Van Gogh is, de mégis más.

A British Museum végigjárásához talán egy nap is kevés. Tele van mindenféle lopott szépséges antik darabbal, ami ugyan lehet, hogy éppen kiállítótéri másolat, de az, hogy ott van karnyújtásnyira, teljes életnagyságában, már lélegzet elakasztó. Óriási dolog az szerintem, hogy 1759-es megnyitása óta a British Museum ingyenesen látogatható.

Nem akarok hosszú sorokat megtölteni azzal, hogy mi minden van itt, azok csak fekete betűk, a fehér képernyőn, inkább menj el és személyesen éld át az élményt.

Persze meg kell még említeni a BM büféjét is, ahol pár éve még Eszterházy torta is volt kapható, igaz, nem olyan finom, mint amit itthon eszel. De a brownies az kiváló!

Az ajándék shop-ot is kiemelném, ez ugyan az évek folyamán többszörösére bővült - hiába na, a mai kommerciális világban fontos, hogy eladjanak - de apró kincseket itt is lehet találni. Életem egyik időszakában az volt a mániám, hogy minden éves látogatáskor veszek egy British Museum-os karórát. Mert minden évben más a desing. Ebből hármat begyűjtöttem, aztán felhagytam az óragyűjtéssel, mégha BM logo is van rajta :)

Nincs is annyi karom :)

 

british-museum (1).jpg

1280px-British_Museum_from_NE_2.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://skylarkfield.blog.hu/api/trackback/id/tr446773977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása